Parketvloer op vloerverwarming

Een houten vloer en vloerverwarming roept vaak veel vragen op. Kan dat wel samen? In veel gevallen wel! Of een parketvloer geschikt is op vloerverwarming is afhankelijk van het type hout: er kunnen uitsluitend stabiele houtsoorten worden gebruikt. Lees in dit artikel meer over de combinatie van een parketvloer op vloerverwarming.

Soort vloerverwarming

Er zijn drie types en uitvoeringen van vloerverwarming. Wij adviseren om ons parket alleen toe te passen op de traditionele, watervoerende vloerverwarming. Vloerverwarming kan worden ingezet als hoofd- of bijverwarming. Bij hoofdverwarming wordt enkel vloerverwarming gebruikt om de ruimte te verwarmen. Bij vloerverwarming als bijverwarming zijn naast de vloerverwarming ook radiatoren aanwezig zijn om de ruimte te verwarmen.

Zowel voor bijverwarming als hoofdverwarming gelden de volgende criteria:

  • de vloerverwarmingsleidingen moeten minimaal 3 cm onder het oppervlak van de afwerklaag liggen;
  • de aanvoertemperatuur van het vloerverwarmingswater mag niet hoger zijn dan 40 ºC;
  • de oppervlaktetemperatuur van de afwerkvloer mag niet hoger worden dan 28 ºC.

Vloerverwarming zorgt een behaaglijke temperatuur in uw huis. Het zorgt voor meer wooncomfort en is daarnaast energiebesparend. De warmteoverdracht wordt echter beperkt door de warmteweerstand, die veroorzaakt wordt door de dikte en opbouw van het parket. De adviseurs van Van Hooijdonk Vloeren vertellen u graag meer over het rendement en de mogelijkheden.

Geschikte parketvloeren

Een parketvloer reageert op vocht- en temperatuurverschillen. Toch kan hout in veel gevallen prima samen met vloerverwarming. Een houtsoort zoals eiken is zeer stabiel en zal minder snel krimpen. Naast het houtsoort is de dikte van de plank van belang. Hoe dunner de vloer hoe meer warmtestraling erdoor komt en hoe sneller deze zal opwarmen. Als tussenvloer adviseren we eikenmozaïek, omdat u daarmee het hoogste rendement behaalt met uw vloerverwarming.

Van Hooijdonk Vloeren

Een parketvloer kan zeker geplaatst worden op vloerverwarming. Naast een geschikte houtsoort zijn er een aantal andere factoren waar u rekening mee dient te houden. Van Hooijdonk Vloeren geeft u graag persoonlijk advies. Neem contact met ons op of kom langs in de showroom.

Bel naar 06-12866281 voor een vrijblijvende offerte of maak gebruik ons contactformulier!

Showroomadres
Torenpad 6
4872 XN – Etten-Leur
Routebeschrijving

M: 06-12866281 
T: 
076 – 5037738

E: info@vanhooijdonkvloeren.nl 

Openingstijden
Open op afspraak
Tijdens de vakantieperiode gewijzigde openingstijden

Meest recente berichten