Wat zijn de voor- en nadelen van een PVC vloer?

Als u op zoek bent naar een nieuwe vloer wilt u natuurlijk een vloer die het beste past bij uw woonsituatie. Een PVC vloer wordt vaak gekozen als alternatief voor een parketvloer of laminaatvloer. Misschien heeft u wel eens aan een PVC vloer gedacht, maar twijfelt u nog. In dit artikel vindt u de voor- en nadelen van een PVC vloer!

De voordelen van een PVC vloer

PVC vloeren zijn sterk en slijtvast

Een PVC vloer is ideaal in ruimtes waar intensief op gelopen wordt, zoals de woonkamer. PVC vloeren zijn slijtvast en kunnen goed tegen een stootje.

Een stille en geluiddempende vloer

Eén van de voordelen van PVC vloeren is dat ze een stille vloer zijn. Ze dempen het contactgeluid optimaal. Dat maakt het ook een fijne vloer voor in appartementen.

Ideaal in combinatie met vloerverwarming

Een PVC vloer gaat heel goed samen met vloerverwarming. De vloer geleid de warmte perfect en er wordt weinig warmte tegengehouden.

Goed bestand tegen vocht

Een PVC vloer kan goed tegen vocht en is daarom ook geschikt om te plaatsen in vochtige ruimtes zoals de badkamer, wc of keuken.

Een onderhoudsvriendelijke vloer

Zoekt u een vloer die gemakkelijk te onderhouden is? Dan zit u met een PVC vloer zeker goed. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende.

PVC vloeren voelen comfortabel en warm aan

Waar houten vloeren en laminaatvloeren vaak hard en koud aanvoelen, voelt een PVC vloer warm en een stuk minder hard aan. Een comfortabele vloer, waar u ook prima op blote voeten op kunt lopen.

Nadelen van een PVC vloer

Nu we het over alle voordelen hebben gehad kunnen de nadelen natuurlijk niet ontbreken. Wat zijn de nadelen van een PVC vloer?

Duurder dan een laminaatvloer

Een PVC vloer is minder voordelig dan een laminaatvloer per m2. Een PVC vloer gaat daarentegen langer mee dan een laminaatvloer, daarmee valt de prijs in verhouding heel erg mee.

Bij een dunne toplaag kunnen krassen ontstaan

Bij een goedkopere PVC met een dunne toplaag (minder dan 0,3 mm) kunnen snel krassen ontstaan. Let dus altijd op de kwaliteit van de PVC vloer die u aanschaft!

PVC-vloeren mogen zo min mogelijk in contact komen met rubber

Zorg ervoor dat u onder stoel- en tafelpoten altijd vilt plaatst.

 

Van Hooijdonk Vloeren Etten-Leur

Van Hooijdonk Vloeren uit Etten-Leur is een gespecialiseerd leverancier van parketvloeren, laminaatvloeren en PVC vloeren. Bent u er nog niet over uit welke vloer voor u het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom!

Showroomadres
Torenpad 6
4872 XN – Etten-Leur
Routebeschrijving

M: 06-12866281 
T: 
076 – 5037738

E: info@vanhooijdonkvloeren.nl 

Openingstijden
Open op afspraak
Tijdens de vakantieperiode gewijzigde openingstijden

Meest recente berichten