Laminaat

Laminaat is een samengestelde plaat die uit verschillende op elkaar verlijmde lagen bestaat.

Waar bestaat laminaat vloeren uit

De onderste laag is een laag om het laminaat stabiel te maken, de tussenlaag bestaat uit een HDF plaat en de top laag is een fotoprint van hout of tegels met de slijtlaag. Daardoor heeft het dezelfde uitstraling als een houten vloer en is de vloer niet van echt te onderscheiden. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Een vloer is bepalend voor de sfeer in huis, wij hebben voor ieder interieur een passende laminaatvloer. Vele dessins en maten verkrijgbaar. Voor vochtige ruimtes zijn speciale laminaatsoorten leverbaar.

Laminaatvloeren zijn makkelijk (zelf) te plaatsen en te onderhouden. Een laminaatvloer is nagenoeg op iedere ondergrond aan te brengen in combinatie met een ondervloer. Een ondervloer is vochtwerend en heeft een isolerende werking. Zeer geschikt voor appartementen. Deze vloer wordt vaak zwevend gelegd van de ondervloer gelegd waarbij de delen onderling aan elkaar worden verbonden door een klik- of een lijmverbinding. In sommige gevallen is een laminaatvloer verhuisbaar.

Kijkje in onze assortiment

Quickstep

Met Quick-Step® haalt u een uiterst milieuvriendelijke vloer in huis. Mensen kiezen steeds vaker voor hout als bouw- en decoratieproducten. Maar tegelijkertijd willen we met z’n allen onze bossen in stand houden. Daarom is de boscertificatie ontwikkeld: een nieuw hulpmiddel om het duurzaam beheer van onze bossen te verbeteren. Die PEFC-boscertificatie is recent aan Quick-Step® toegekend. Met trots kunnen we dan ook zeggen dat u van de prachtigste houtdesigns kunt genieten zonder dat het bosbestand daarvoor geschaad wordt.

Er zijn vele kwaliteitsverschillen in laminaat, daarom werken wij enkel met het topsegment van Quick Step werken. Omdat we weten dat dit een kwaliteitsvloer is met een garantie tot wel 25 jaar. 

Vloer laten leggen

Vroeger werden planken gebruikt als constructievloer, tegenwoordig worden houten vloerdelen ter decoratie gebruikt. Hout is een levend product en zal gaan krimpen en uitzetten naar gelang de luchtvochtigheid. Dit is te voorkomen door de luchtvochtigheid te controleren en zo nodig te verhogen met een luchtbevochtiger. Een goede luchtvochtigheid is ook beter voor mens, dier en plant.Wilt u uw vloer laten leggen? Er zijn verschillende legmethodes, namelijk verlijmd of zwevend. Dit is afhankelijk van uw situatie. Als de vloer wordt verlijmd aan de ondervloer, dan is de werking van de vloer minder. Als de vloer zwevend gelegd wordt, is de vloer verhuisbaar. Dit is ook vaak verplicht in appartementen vanwege geluidsnormeringen. Wij geven u graag advies.

Kom de vloeren bekijken in de showroom, maak een afspraak!

U kunt bij ons naast ons assortiment parket, laminaat en pvc ook terecht voor allerlei parket- en vloerbenodigdheden.