Nieuwe vloeren

Bent u op zoek naar een nieuwe houten vloer? Dan heeft u keuze uit verschillende houtsoorten parket en kleuren.

Er zijn ongeveer 40 soorten hout die gebruikt worden voor parketvloeren. Een eiken houten vloer heeft veel afwerkingsmogelijkheden en past bijna in ieder interieur. Lichte houtsoorten geven een moderne uitstraling. Donkere houtsoorten geven een klassieke uitstraling.

Bekijk ons assortiment

Vloer laten leggen

Vroeger werden planken gebruikt als constructievloer, tegenwoordig worden houten vloerdelen ter decoratie gebruikt. Hout is een levend product en zal gaan krimpen en uitzetten naar gelang de luchtvochtigheid. Dit is te voorkomen door de luchtvochtigheid te controleren en zo nodig te verhogen met een luchtbevochtiger. Een goede luchtvochtigheid is ook beter voor mens, dier en plant.

Wilt u uw vloer laten leggen? Er zijn verschillende legmethodes, namelijk verlijmd of zwevend. Dit is afhankelijk van uw situatie. Als de vloer wordt verlijmd aan de ondervloer, dan is de werking van de vloer minder. Als de vloer zwevend gelegd wordt, is het mogelijk dat er wat ‘beweging’ in de vloer zit. Ook zult u meer loopgeluid ervaren dan bij een vaste vloer Een zwevende vloer is vaak verplicht in appartementen vanwege geluidsnormeringen. Wij geven u graag advies.

contact

Parket op vloerverwarming

Parket is bij uitstek geschikt voor een combinatiemet vloerverwarming. Dit geldt niet voor elk parket en elk type hout: er kunnen uitsluitend stabiele houtsoorten worden gebruikt. Als tussenvloer adviseren we eikenmozaïek, omdat u daarmee het hoogste rendement behaalt met uw vloerverwarming en/of vloerkoeling. De verwarmingsbranche biedt drie types en uitvoeringen van vloerverwarming. Wij adviseren om ons parket alleen toe te passen op de traditionele, watervoerende vloerverwarming. Zowel voor bijverwarming als hoofdverwarming gelden de volgende criteria:

• de vloerverwarmingsleidingen moeten minimaal 3 cm onder het oppervlak van de afwerklaag liggen;
• de aanvoertemperatuur van het vloerverwarmingswater mag niet hoger zijn dan 40 ºC;
• de oppervlaktetemperatuur van de afwerkvloer mag niet hoger worden dan 28 ºC.
De vloerkoeling geldt puur als comfortkoeling, om een hoge ruimtetemperatuur enkele graden te verlagen.
Op de vloer schijnend zonlicht wordt grotendeels afgevoerd, zodat deze warmte niet meer
afgegeven wordt ter verhoging van de ruimtetemperatuur. Bij vloerkoeling gelden de volgende criteria:
• de vloerkoelingsleidingen moeten minimaal 3 cm onder het oppervlak van de afwerklaag liggen;
• de aanvoerwatertemperatuur van het koelwater mag niet lager zijn dan 18ºC;
• de vloerkoelingsinstallatie dient te zijn voorzien van condenbewaking.

Vloerverwarming en -koeling zorgen voor een behaaglijke temperatuur in uw huis. Deze warmteoverdracht wordt echter beperkt door de warmteweerstand, die veroorzaakt wordt door de dikte en opbouw van het parket. De warmteweerstand van het parket mag bij vloerverwarming als hoofdverwarming maximaal Rc = 0,13 m²K/W zijn; bij vloerverwarming als bijverwarming is dit maximaal 0,16 m²K/W. Als het parket is opgebouwd uit verschillende lagen, kunt u de warmteweerstand van deze lagen bij elkaar optellen. Ook dan mag de totale warmteweerstand niet meer bedragen dan de hierboven gestelde waardes.

contact
Vloerverwarming/koeling .PDF

Onze merken

Lees meer

Kom de vloeren bekijken in de showroom,
maak een afspraak!

U kunt bij ons naast ons assortiment parket, laminaat en pvc ook terecht voor allerlei parket- en vloerbenodigdheden.

Afspraak maken