Vloersoorten

Er zijn ongeveer 40 soorten hout die gebruikt worden voor parketvloeren. Een eiken houten vloer heeft veel afwerkingsmogelijkheden en past bijna in ieder interieur.

Parket

Massief parket bestaat uit massief houten vloerdelen met een dikte van 6 mm tot zelfs 24 mm. Dit soort wordt in een bepaald patroon gelegd en vervolgens geschuurd en afgewerkt. De bekendste is een visgraatpatroon. Bij massief parket maken we een onderscheid tussen verschillende soorten: massief strokenparket, mozaïek parket, massief plankenparket (bourgogne).

Tapis is de meest klassieke parketvloer, het Franse woord voor tapijt. Er wordt een laag hout (vanaf 6 mm dik) als een soort tapijt op de ondervloer bevestigd door middel van lijm en spijkers. Door het ontbreken van een mes en groef verbinding kunt u deze vloeren vaak laten schuren en hebben ze de langste levensduur. Ook heeft deze parketsoort een groot isolerend vermogen. Doordat hout snel de kamertemperatuur aanneemt is een parketvloer beslist niet koud maar voelt een parketvloer als snel lekker warm aan. Deze vloer is ook heel stil dankzij de verlijming. Tapis parket werkt nauwelijks, hierdoor blijft de vloer mooi gesloten. De naden tussen de delen kunnen eventueel dichtgesmeerd worden met voegenkit zodat u een strakke, gladde vloer krijgt. Heeft u toch liever een plankenlook? Dan kiest u voor bredere delen met een vellingkantje (v-groef), deze kunnen bijna op elke ondervloer gelegd worden.

Laminaat

Laminaat is een samengestelde plaat die uit verschillende op elkaar verlijmde lagen bestaat. De onderste laag is een laag om het laminaat stabiel te maken, de tussenlaag bestaat uit een HDF plaat en de top laag is een fotoprint van hout of tegels met de slijtlaag. Daardoor heeft het dezelfde uitstraling als een houten vloer en is de vloer niet van echt te onderscheiden. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Een vloer is bepalend voor de sfeer in huis, wij hebben voor ieder interieur een passende laminaatvloer. Vele dessins en maten verkrijgbaar. Voor vochtige ruimtes zijn speciale laminaatsoorten leverbaar.

Laminaatvloeren zijn makkelijk (zelf) te plaatsen en te onderhouden. Een laminaatvloer is nagenoeg op iedere ondergrond aan te brengen in combinatie met een ondervloer. Een ondervloer is vochtwerend en heeft een isolerende werking. Zeer geschikt voor appartementen. Deze vloer wordt vaak zwevend gelegd van de ondervloer gelegd waarbij de delen onderling aan elkaar worden verbonden door een klik- of een lijmverbinding. Bij een verhuizing kan het laminaat weer losgehaald worden om ergens anders opnieuw gebruikt te worden.

PVC vloeren

Een pvc vloer kan dienen als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Fluisterstil door hoge reductie van het loopgeluid. Het is zeer geschikt voor ruimtes waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn. Mits de ondervloer geheel vlak en vrij van onregelmatigheden is kan een pvc vloer vast worden verlijmd of met een klik systeem worden gelegd. Geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamer. De vloer is eenvoudig te onderhouden. De vloer behandelen met een polish is mogenlijk na verloop van tijd om de vloer op te frissen. Geschikt voor vloerkoeling én vloerverwarming. Wij werken onder meer met de merken: mFLOR en VivaFloors.

Kom de vloeren bekijken in de showroom, maak een afspraak!

U kunt bij ons naast ons assortiment parket, laminaat en pvc ook terecht voor allerlei parket- en vloerbenodigdheden.