Parket

Tapis is de meest klassieke parketvloer, het Franse woord voor tapijt. Er wordt een laag hout (vanaf 6 mm dik) als een soort tapijt op de ondervloer bevestigd door middel van lijm en spijkers.

Waar bestaan parket vloeren uit?

Massief parket bestaat uit massief houten vloerdelen met een dikte van 6 mm tot zelfs 24 mm. Dit soort wordt in een bepaald patroon gelegd en vervolgens geschuurd en afgewerkt. De bekendste is een visgraatpatroon. Bij massief parket maken we een onderscheid tussen verschillende soorten: massief strokenparket, mozaïek parket, massief plankenparket (bourgogne).

Tapis is de meest klassieke parketvloer, het Franse woord voor tapijt. Er wordt een laag hout (vanaf 6 mm dik) als een soort tapijt op de ondervloer bevestigd door middel van lijm en spijkers. Door het ontbreken van een mes en groef verbinding kunt u deze vloeren vaak laten schuren en hebben ze de langste levensduur. Ook heeft deze parketsoort een groot isolerend vermogen. Doordat hout snel de kamertemperatuur aanneemt is een parketvloer beslist niet koud maar voelt een parketvloer als snel lekker warm aan. Deze vloer is ook heel stil dankzij de verlijming. Tapis parket werkt nauwelijks, hierdoor blijft de vloer mooi gesloten. De naden tussen de delen kunnen eventueel dichtgesmeerd worden met voegenkit zodat u een strakke, gladde vloer krijgt. Heeft u toch liever een plankenlook? Dan kiest u voor bredere delen met een vellingkantje (v-groef), deze kunnen bijna op elke ondervloer gelegd worden.

Kijkje in onze assortiment

Vloer laten leggen

Vroeger werden planken gebruikt als constructievloer, tegenwoordig worden houten vloerdelen ter decoratie gebruikt. Hout is een levend product en zal gaan krimpen en uitzetten naar gelang de luchtvochtigheid. Dit is te voorkomen door de luchtvochtigheid te controleren en zo nodig te verhogen met een luchtbevochtiger. Een goede luchtvochtigheid is ook beter voor mens, dier en plant.Wilt u uw vloer laten leggen? Er zijn verschillende legmethodes, namelijk verlijmd of zwevend. Dit is afhankelijk van uw situatie. Als de vloer wordt verlijmd aan de ondervloer, dan is de werking van de vloer minder. Als de vloer zwevend gelegd wordt, is de vloer verhuisbaar. Dit is ook vaak verplicht in appartementen vanwege geluidsnormeringen. Wij geven u graag advies.

Kom de vloeren bekijken in de showroom, maak een afspraak!

U kunt bij ons naast ons assortiment parket, laminaat en pvc ook terecht voor allerlei parket- en vloerbenodigdheden.