Onderhoud en renovatie

Is uw vloer toe aan een opfrissing? Wilt u van de kale plekken in uw parketvloer af? Van Hooijdonk Vloeren heeft professionele middelen en producten waardoor uw vloer weer als nieuw lijkt.

Beschermlaag

Renovatie van een houten vloer houdt in dat uw vloer machinaal geschuurd wordt en van een nieuwe beschermlaag wordt voorzien. Hierbij wordt het bovenste laagje van het hout verwijderd en daarmee verdwijnen ook de meeste leefsporen zoals krasjes en deukjes. Zo maken wij uw vloer weer zo goed als nieuw! Het is verstandig om onze specialisten vooraf de situatie te laten beoordelen zodat wij kunnen beoordelen in hoeverre het schuren nodig is en welk resultaat u kunt verwachten.

Traprenovatie

Wilt u uw traptreden renoveren en voorzien van laminaat of parket? Wij kunnen uw trap hiermee bekleden in vele houtsoorten – en kleuren. Gun uw trap een tweede leven en neem vrijblijvend contact  met ons op. Van Hooijdonk verzorgt alleen traprenovatie voor dichte trappen, dus niet voor open trappen of een open trapleuning.

Vloeronderhoud

Een vloer dient men te onderhouden, door goed onderhoud slijt de vloer minder en het hout blijft er schoon door. Parket dat niet wordt onderhouden zal na verloop van tijd zwart worden. Parket kan met diverse middelen onderhouden worden, met was, lak, olie of hardwaxolie. De merken waar wij mee werken en verkopen zijn: Monocoat, Royal, Osmo, Revol, Lecol, Leha, Woca, Floorservice, Bona en Rigostep.

Ook kan een parketspecialist advies uitbrengen over de wijze waarop de vloer het beste kan worden afgewerkt. Want de keuze voor was, lak, olie of hardwax zal mede afhangen van uw leefwijze en uw wensen ten aanzien van kleur en uitstraling. Misschien bent u inmiddels uitgekeken op de gele kleur van uw eiken vloer en wilt u nu een wat lichtere of donkere kleurstelling aan uw vloer geven. Er is van alles mogelijk op dit gebied.

Tevens hebben wij een makkelijk te hanteren boenmachine te huur, waarmee u zelf uw vloer in de was of olie kunt zetten.

Kom de vloeren bekijken in de showroom, maak een afspraak!

U kunt bij ons naast ons assortiment parket, laminaat en pvc ook terecht voor allerlei parket- en vloerbenodigdheden.