Onderhoud & renovatie

Is uw vloer toe aan een opfrissing? Wilt u van de kale plekken in uw parketvloer af? Van Hooijdonk Vloeren heeft professionele middelen en producten waardoor uw vloer weer als nieuw lijkt.

Renovatie houten vloer houdt in dat uw vloer machinaal geschuurd wordt en van een nieuwe beschermlaag wordt voorzien. Hierbij wordt het bovenste laagje van het hout verwijderd en daarmee verdwijnen ook de meeste leef sporen zoals krasjes en deukjes. Het is verstandig om een parketspecialist vooraf te laten beoordelen zodat hij kan beoordelen in hoeverre het schuren nodig is en welk resultaat u kunt verwachten

Neem contact op

Traprenovatie

Wilt u uw trap renoveren en voorzien van laminaat of parket? Wij kunnen uw trap bekleden met laminaat of parket in vele houtsoorten – en kleuren. Gun uw vloer een tweede leven en neem vrijblijvend contact op met ons.

Neem contact op

Vloeronderhoud

Een vloer dient men te onderhouden, door goed onderhoud slijt de vloer minder en het hout blijft er schoon door. Parket dat niet wordt onderhouden zal na verloop van tijd zwart worden. Parket kan met diverse middelen onderhouden worden, met was, lak, olie of hardwaxolie. De merken waar wij mee werken en verkopen zijn: Monocoat, Osmo, Aquamarijn, Revol, Lecol, Leha, Woca, Parketman, Floorservice, Bona en Rigostep.

Ook kan een parketspecialist advies uit brengen over de wijze waarop de vloer het beste kan worden afgewerkt. Want de keuze voor was, lak, olie of hardwax zal mede afhangen van uw leefwijze en uw wensen ten aanzien van kleur en uitstraling. Misschien bent u inmiddels uitgekeken op de gele kleur van uw eiken vloer en wilt u nu een wat lichtere of donkere kleurstelling aan uw vloer geven. Er is van alles mogelijk op dit gebied.

Bij een was behandeling wordt het hout wat donkerder van tint en krijgt het ook enige glans. Met waslagen vult men als het ware de poriën van het hout, zodat er geen plaats meer is voor vuil. Voordat een vloer in de was wordt gezet, wordt de vloer eerst geïmpregneerd om het vullen van de poriën te versnellen. Als dit impregneren achterwege blijft zal het enkele jaren duren voordat de poriën geheel gevuld zijn met boenwas. Was is bestand tegen vlekvorming en krassen. De vloer kan blijven ademen en is plaatselijk te herstellen door met een doek wat was aan te brengen. Bij zwarte plekken moet alles afgeschuurd worden tot blank hout, daarna geïmpregneerd en in de was gezet.

Lak trekt voor een groot deel in het hout en maakt de toplaag harder en slijtvaster. De lak komt als een dekkende laag op het vloeroppervlakte te liggen. Er zijn glanzende, zijdeglanzende of matte lakken verkrijgbaar. Tegen scherpe voorwerpen is lak niet bestand en plaatselijk herstellen van krassen of kale plekken is niet mogelijk. Parketlak slijt natuurlijk ook, als het kale hout zichtbaar wordt dan gaat de vloer onmiddellijk vuil absorberen. Om dit te voorkomen raden wij aan om de vloer regelmatig te onderhouden met parket polish. Bij diepe krassen en slijtageplekken moet alles geschuurd worden tot blank hout, daarna opnieuw lakken.

Een behandeling met olie behoudt de glans, de kleur en de uitstraling van het hout. Olie wordt mat en geeft dus geen glanzende laag zoals bij was of lak. Olie impregneert het hout, sterker nog het verzadigt het hout en vult de poriën. Een geoliede vloer dringt door tot in het hout en laat het hout toe om te leven en te ademen. Vuil- en vochtafstotend en bestand tegen inwerking van vlekken. We raden aan om 1 a 2 x per jaar naar mate de balsting van de vloer, de vloer te reinigen en olie aan te brengen.

Een combinatie van olie en was, oftewel een olie die verrijkt is met was. De olie zorgt voor de impregnerende werking en de hardwax zorgt voor de beschermende toplaag. De harslaag hard uit en is water- en vuilafstotend. Een zijdematte, antieke, oude uitstraling. Lokaal herstelbaar door de plek schoon te maken en opnieuw hardwaxolie aan te brengen. Plaatselijk versterken kan ook door daar meer hardwax aan te brengen en bij het onderhoud het onderhoudsproduct daar puur (niet aangelengd) aan te brengen. Beschadigingen of krassen in geen geval met water in contact laten komen, maar altijd meteen met hardwaxolie behandelen.

Kom de vloeren bekijken in de showroom,
maak een afspraak!

U kunt bij ons naast ons assortiment parket, laminaat en pvc ook terecht voor allerlei parket- en vloerbenodigdheden.

Afspraak maken