Houten vloer Etten-Leur

Op zoek naar een houten vloer in Etten-Leur? Bij Van Hooijdonk Vloeren bent u aan het juiste adres! In ons assortiment vindt u echte houten vloeren van massief hout. Dit noemen we parket vloeren, een echte eyecather in elk interieur!

Wat zijn parket vloeren?

Parket vloeren zijn massief houten vloerdelen die worden verlijmd en vernageld aan de ondervloer. Deze manier van leggen heet tapis, het Franse woord voor tapijt, en heeft als voordeel dat de vloer in allerlei patronen gelegd kan worden. Het visgraatpatroon is een van de bekendste patronen dat gelegd kan worden met parket vloeren. 

Hoe worden parket vloeren gelegd?

De smalle plankjes van een parket vloer hebben een andere legmethode dan de meeste houten vloeren. De planken hebben namelijk geen mes en groef waardoor de planken ‘koud’ tegen elkaar worden gelegd. De planken worden vervolgens verlijmd en vernageld aan de ondervloer. Voordeel van deze legmethode is dat deze vloeren vaak geschuurd kunnen worden.

Houten vloer Etten-Leur

Legpatronen houten vloer

Visgraat

De visgraat is het populairste legpatroon. De plankjes worden in een hoek van 45 graden in elkaar aangelegd. Je ziet dit patroon tegenwoordig erg vaak terug in wooninspiratiemagazines en op Pinterest.

Hongaarse Punt

De Hongaarse Punt vloer heeft veel overeenkomsten met de visgraatvloer. Het grote verschil is dat de vloerdelen niet in elkaar, maar tegen elkaar worden gelegd.

Weense Punt

Ook de Weens Punt heeft veel overeenkomsten met de visgraatvloer. Alleen de hoek waarin de plankjes wordt gelegd is anders. Visgraatvloer wordt gelegd in een hoek van 45 graden en de Weense Punt in een hoek van 60 graden.

Blokpatroon

Het blokpatroon bestaat uit drie of vier houten plankjes naast elkaar dat samen fungeert als één blok. Daarnaast liggen andere blokken die een kwartslag zijn gedraaid zodat er een speels effect ontstaat.

Houten vloeren en vloerverwarming

We zien steeds vaker vloerverwarming terug in woningen en gebouwen. Wij horen dan ook steeds vaker de vraag: kunnen houten vloeren gelegd worden in combinatie met vloerverwarming? Ja dat kan zeker, mits ze vernageld en verlijmd zijn aan de ondervloer. Daarnaast moet er goed gekeken worden naar de houtsoort. Eiken, Teak, Afzelia of Kambala zijn geschikte soorten. Jatoba of Maple zijn minder geschikte soorten en worden afgeraden om op vloerverwarming te leggen.

Hout blijft een natuurlijk product en werkt onder verschillende temperatuur- en luchtvochtigheidsverschillen. Bij een hoge luchtvochtigheid neemt een houten vloer vocht op waardoor de vloer bol kan gaan staan. Bij een lage luchtvochtigheid droogt de vloer uit en kan het krom gaan staan. Houd daarom de luchtvochtigheid in balans met een luchtbevochtiger.

Van Hooijdonk Vloeren Etten-Leur

Kiest u ook voor een houten vloer? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom om alle houten vloeren van dichtbij te bekijken. Wij helpen u graag!

Showroomadres
Torenpad 6
4872 XN – Etten-Leur
Routebeschrijving

M: 06-12866281 
T: 
076 – 5037738

E: info@vanhooijdonkvloeren.nl 

Openingstijden
Open op afspraak
Tijdens de vakantieperiode gewijzigde openingstijden

Meest recente berichten