Huisdieren en vloeren

Het kiezen van de juiste vloer voor uw huis kan een uitdaging zijn, vooral als u huisdieren hebt. Er zijn zoveel factoren om rekening mee te houden: duurzaamheid, onderhoud, comfort voor uw huisdieren en natuurlijk, esthetiek. In deze blog duiken we dieper in dit onderwerp en helpen we u de beste keuze te maken voor uw huisdier en uw huis.

De uitdagingen van huisdieren en vloeren

Huisdieren brengen leven en vreugde in ons huis, maar ze kunnen ook een uitdaging vormen voor onze vloeren. Van krassen en morsen tot het verzamelen van haren, verschillende soorten vloeren kunnen op verschillende manieren reageren op onze huisdieren. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het kiezen van een vloer.

Soorten vloeren en de geschiktheid voor huisdieren

  • Houten vloeren: Houten vloeren zijn elegant en tijdloos, maar kunnen gevoelig zijn voor krassen en vlekken. Hoewel ze relatief eenvoudig schoon te maken zijn, kunnen diepe krassen een uitdaging zijn. Daarnaast kunnen sommige houten vloeren glad zijn voor huisdieren.
  • Laminaat en PVC-vloeren: Deze vloeren zijn duurzaam, krasbestendig en gemakkelijk te reinigen. Ze zijn echter minder zacht voor huisdieren en kunnen glad zijn.

Tips voor het kiezen van de juiste vloer voor huisdieren

Bij het kiezen van de juiste vloer voor uw huisdier, moet u rekening houden met hun leeftijd, grootte, gedrag en eventuele gezondheidsproblemen. Jonge en actieve huisdieren hebben bijvoorbeeld een vloer nodig die bestand is tegen hun energieniveau, terwijl oudere huisdieren misschien beter af zijn met een zachte en comfortabele vloer.

Het onderhoud van vloeren met huisdieren

Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van uw vloer kan helpen de levensduur te verlengen en ervoor zorgen dat deze er goed uit blijft zien. Zorg ervoor dat u eventuele vlekken zo snel mogelijk schoonmaakt en houd de nagels van uw huisdier kort om krassen te voorkomen.

Huisdieren en vloeren

Onderhoud nodig aan uw vloer?

Is uw vloer toe aan een opfrissing? Wilt u van de kale plekken in uw parketvloer af? Van Hooijdonk Vloeren heeft professionele middelen en producten waardoor uw vloer weer als nieuw lijkt.

Tevens hebben wij een makkelijk te hanteren boenmachine te huur, waarmee u zelf uw vloer in de was of olie kunt zetten.

Vloeren voor huisdieren in de showroom bij van Hooijdonk Vloeren

U kunt bij ons naast ons assortiment parket, laminaat en pvc ook terecht voor allerlei parket- en vloerbenodigdheden.

Showroomadres
Torenpad 6
4872 XN – Etten-Leur
Routebeschrijving

M: 06-12866281 
T: 
076 – 5037738

E: info@vanhooijdonkvloeren.nl 

Openingstijden
Open op afspraak
Tijdens de vakantieperiode gewijzigde openingstijden

Meest recente berichten