Houten vloeren en milieuvriendelijkheid: wat zijn de opties?

In dit artikel gaan we in op de verschillende opties voor milieuvriendelijke houten vloeren die beschikbaar zijn en hoe deze vloeren bijdragen aan een duurzamere omgeving. Ook geven we tips over hoe je houten vloeren op een duurzame manier kunt onderhouden.

Houten vloeren kunnen ook duurzaam zijn

Houten vloeren zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren. En dat is niet zo gek, want houten vloeren zijn niet alleen erg mooi, ze zijn vaak ook heel duurzaam. In dit artikel bespreken we de opties en vertellen we je waar je rekening mee moet houden.

Een van de meest populaire milieuvriendelijke opties voor houten vloeren is het gebruik van FSC-gecertificeerd hout. FSC staat voor Forest Stewardship Council. Dit keurmerk garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De bossen zijn op een duurzame manier geëxploiteerd, zonder dat dit ten koste gaat van de biodiversiteit of de lokale gemeenschappen. Bij de aanschaf van een houten vloer is het dus goed om hier op te letten, zo weet je zeker dat jouw nieuwe vloer gemaakt is van verantwoord hout.

3 tips voor duurzaam onderhouden

  1. Gebruik een vochtig doek of mop in plaats van een chemische reiniger om je houten vloer te reinigen. Chemische middelen kunnen de vloer niet alleen beschadigen, maar zijn vaak ook schadelijk voor het milieu.
  2. Gebruik tapijten en viltjes om de houten vloer te beschermen tegen krassen en beschadigingen. Dit kan helpen om de levensduur van de vloer te verlengen.
  3. Zorg ervoor dat de vloer goed is geventileerd en gebruik luchtbevochtigers om te voorkomen dat het hout uitdroogt en krimpt. Dit kan helpen om de levensduur van de vloer te verlengen en te voorkomen dat er scheuren of barsten ontstaan.
Houten vloeren en milieuvriendelijkheid: wat zijn de opties?

Duurzame houten vloeren bij Van Hooijdonk

Bij Van Hooijdonk Vloeren zijn we trots op ons aanbod aan duurzame vloeren. Wist je dat we jouw bestaande vloer ook kunnen renoveren? We schuren de houten vloer machinaal op, zodat krassen, leefsporen en oneffenheden verdwijnen. Daarna brengen we een nieuwe beschermlaag aan. Zo ziet je vloer er weer als nieuw uit en hoef je geen nieuwe vloer aan te schaffen.

Bezoek onze showroom

Een bezoek aan onze showroom is de perfecte manier om inspiratie op te doen voor je nieuwe vloer. Onze medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden en om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw huis of kantoorpand. Bij Van Hooijdonk Vloeren bieden we een ruime selectie aan houten vloeren, laminaat, PVC en linoleum. Zo weet je zeker dat je iets zult vinden dat bij je wensen past. We nodigen je van harte uit om een bezoek te brengen aan onze showroom om al je opties te bekijken en om advies te vragen aan onze deskundige medewerkers.

We zien je graag binnenkort in onze showroom!

Showroomadres
Torenpad 6
4872 XN – Etten-Leur
Routebeschrijving

M: 06-12866281 
T: 
076 – 5037738

E: info@vanhooijdonkvloeren.nl 

Openingstijden
Open op afspraak
Tijdens de vakantieperiode gewijzigde openingstijden

Meest recente berichten