Juiste luchtvochtigheid voor uw parketvloer

Zodra het buiten kouder wordt gaat de verwarming aan. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid in huis en wordt het vocht uit uw parketvloer onttrokken. Vooral in de winter is de luchtvochtigheid binnenshuis laag. Dit kan schadelijk zijn voor uw parketvloer en uw gezondheid. Gelukkig kan een te lage luchtvochtigheid gemakkelijk worden voorkomen.

De ideale luchtvochtigheidswaarde

De ideale luchtvochtigheidswaarde ligt tussen de 50- 60%. Wanneer de luchtvochtigheidswaarde te hoog of te laag is kan dit effect hebben op de staat van uw vloer.

Lage luchtvochtigheid

Bij een te lage luchtvochtigheid wordt er vocht uit de vloer onttrokken. Dit kan leiden tot krimpnaden, scheuren of schotelen van het hout. Ook voor uw gezondheid is het verstandig om de luchtvochtigheid op peil te houden. Bij een te lage luchtvochtigheid kunt u last krijgen van een droge huid en keel, hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen.

Hoge luchtvochtigheid

Ook een hoge luchtvochtigheid is niet ideaal. Wanneer de luchtvochtigheidsgraad te hoog is gaat een houten vloer het vocht uit de lucht opnemen. Hierdoor kan de vloer gaan uitzetten. Niet alle houten vloeren reageren slecht op een hoge luchtvochtigheidsgraad. Een duo plank vloer bijvoorbeeld zal minder uitzetten dan een massief houten vloer.

Luchtvochtigheid meten met een hygrometer

Een hygrometer meet de luchtvochtigheidsgraad in uw woning. Zo kunt zelf ingrijpen als de luchtvochtigheid te laag of te hoog wordt. Zeker in de winter als de luchtvochtigheid gedurende langer tijd aan de lage kant is kan het verstandig zijn om een luchtbevochtiger aan te schaffen. Het plaatsen van een luchtbevochtiger met een ingebouwde hygrometer is de beste oplossing! Zodra de luchtvochtigheid te laag is slaat de luchtbevochtiger aan en gaat vanzelf weer uit zodra de ingestelde luchtvochtigheidgraad is bereikt.

Van Hooijdonk Vloeren Etten-Leur

Bij Van Hooijdonk Vloeren zijn verschillende luchtbevochtigers te krijgen van Boneco. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en laat u adviseren!

Showroomadres
Torenpad 6
4872 XN – Etten-Leur
Routebeschrijving

M: 06-12866281 
T: 
076 – 5037738

E: info@vanhooijdonkvloeren.nl 

Openingstijden
Open op afspraak
Tijdens de vakantieperiode gewijzigde openingstijden

Meest recente berichten