Onderhoud parketvloer

Een parketvloer die van goede kwaliteit is, op de juiste manier is afgewerkt en goed onderhouden wordt, kan zonder problemen een leven lang meegaan. Maar hoe kunt u uw parketvloer dan het best onderhouden?

Parketvloer schoonmaken

Een vloer die niet goed onderhouden wordt zal sneller slijten en na verloop van tijd zwart worden. Onderhoud is daarom heel belangrijk. We maken daarin onderscheid tussen schoonmaken en daadwerkelijk onderhouden. Om krassen en beschadigingen te voorkomen is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen. Heeft u last van vlekken of vegen? Dan kunt u de vloer dweilen met een uitgewrongen doek. Het is belangrijk dat u niet te veel water gebruikt en het liefst geen schoonmaakmiddel of allesreiniger. Water alleen is vaak al voldoende! Eens in de 2 maanden kunt u de vloer dweilen met wat zeep wat speciaal geschikt is voor de afwerking van uw vloer.

 

Periodiek onderhoud

Met periodiek onderhoud zorgt u ervoor dat uw vloer sterk en mooi blijft. Parket kan met diverse middelen onderhouden worden, met was, lak, olie of hardwaxolie. Waar u voor kiest zal mede afhangen van uw leefwijze en uw wensen ten aanzien van kleur en uitstraling. Misschien bent u inmiddels uitgekeken op de gele kleur van uw eiken vloer en wilt u nu een wat lichtere of juist donkere kleurstelling aan uw vloer geven.

Was

Bij een was behandeling wordt het hout wat donkerder van tint en krijgt het een lichte glans. Met waslagen worden de poriën van het hout gevuld, zodat er geen plaats meer is voor vuil. Was is bestand tegen vlekvorming en krassen. De vloer kan blijven ademen en is plaatselijk te herstellen door met een doek wat was aan te brengen.

Lak

Lak trekt voor een groot deel in het hout en maakt de toplaag harder en slijtvaster. De lak komt als een dekkende laag op het vloeroppervlakte te liggen. Lak is verkrijgbaar in glanzende, zijdeglanzende of matte varianten. Op den duur zal ook de lak gaan slijten, als het kale hout zichtbaar wordt dan gaat de vloer onmiddellijk vuil absorberen. Om dit te voorkomen raden wij aan om de vloer regelmatig te onderhouden met parket polish.

Olie

Een behandeling met olie behoudt de glans, de kleur en de uitstraling van het hout. Olie wordt mat en geeft geen glanzende laag zoals bij was of lak. Olie impregneert het hout en vult de poriën, het dringt door tot in het hout en laat het hout toe om te leven en te ademen. We raden aan om 1 a 2 x per jaar naar mate de belasting van de vloer, de vloer te reinigen en olie aan te brengen.

Hardwaxolie

Hardwaxolie is een combinatie van olie en was. De olie zorgt voor de impregnerende werking en de wax voor een beschermende toplaag. Hardwaxolie geeft een zijdematte, antieke, oude uitstraling. De vloer is lokaal herstelbaar door de plek schoon te maken en opnieuw hardwaxolie aan te brengen.

 

Vloeronderhoud door van Hooijdonk Vloeren

Wanneer u lang van uw houten vloer wilt genieten is het juiste onderhoud enorm belangrijk. Wilt u advies op maat? Is uw vloer toe aan een opfrissing? Wilt u van de kale plekken in uw parketvloer af? Van Hooijdonk Vloeren heeft professionele middelen en producten waardoor uw vloer weer als nieuw lijkt.

Bel naar 06-12866281 voor een afspraak of maak gebruik ons contactformulier!

Showroomadres
Torenpad 6
4872 XN – Etten-Leur
Routebeschrijving

M: 06-12866281 
T: 
076 – 5037738

E: info@vanhooijdonkvloeren.nl 

Openingstijden
Open op afspraak
Tijdens de vakantieperiode gewijzigde openingstijden

Meest recente berichten