Parket schuren Etten-Leur

Heeft u krasjes, deukjes of doffe plekken in uw parketvloer? Kan uw vloer wel een opfrisbeurt gebruiken? Wij kunnen het parket schuren en opnieuw afwerken waardoor uw vloer er weer als nieuw uitziet. Het is verstandig om een parketspecialist vooraf te laten beoordelen in hoeverre het schuren nodig is en welk resultaat u kunt verwachten. Met de juiste deskundigheid, vakmanschap en professionele middelen kan uw vloer na een opknapbeurt weer jaren mee.

Vloeronderhoud

Een parketvloer is gemaakt van hout. Hout is een natuurproduct dat  ‘leeft’ en ‘werkt’. Om een parketvloer mooi te houden is het juiste onderhoud van groot belang. Parket dat niet wordt onderhouden zal na verloop van tijd zwart worden. Door de juiste producten te gebruiken zorgt u ervoor dat uw vloer er mooi uit blijft zien. Parket kan met diverse middelen onderhouden worden. De merken waar wij mee werken en verkopen zijn: Monocoat, Osmo, Aquamarijn, Revol, Lecol, Leha, Woca, Parketman, Floorservice, Bona en Rigostep.

Parket schuren

Het juiste onderhoud zorgt ervoor dat uw vloer lang mooi blijft. Toch zal het af en toe nodig zijn de parketvloer een grotere opknapbeurt te geven. Van Hooijdonk Vloeren uit Etten-Leur kan uw parket schuren en opnieuw voorzien van een afwerking. Misschien bent u inmiddels uitgekeken op de gele kleur van uw eiken vloer en wilt u nu een wat lichtere of donkere kleurstelling aan uw vloer geven. Er is van alles mogelijk op dit gebied. Met de juiste producten en kennis van zaken komen wij uw parket schuren op een vakkundige, snelle en stofvrije manier.

Afwerking parketvloer

Na het schuren van de vloer kunnen we deze op verschillende manieren afwerken, afhankelijk van uw wens. U kunt kiezen voor was, lak, olie of hardwaxolie.

  • Was: Bij een was behandeling wordt het hout wat donkerder van tint en krijgt het ook enige glans. Was is goed bestand tegen vlekvorming en krassen. De vloer kan blijven ademen en is plaatselijk te herstellen door met een doek wat was aan te brengen. Bij zwarte plekken moet alles afgeschuurd worden tot blank hout, daarna geïmpregneerd en in de was gezet.
  • Lak: Lak trekt voor een groot deel in het hout en maakt de toplaag harder en slijtvaster. De lak komt als een dekkende laag op het vloeroppervlakte te liggen. Er zijn glanzende, zijdeglanzende of matte lakken verkrijgbaar. Tegen scherpe voorwerpen is lak niet bestand en plaatselijk herstellen van krassen of kale plekken is niet mogelijk.
  • Olie: Een behandeling met olie behoudt de glans, de kleur en de uitstraling van het hout. Olie wordt mat en geeft dus geen glanzende laag zoals bij was of lak. Olie impregneert het hout, sterker nog het verzadigt het hout en vult de poriën. Een geoliede vloer dringt door tot in het hout en laat het hout toe om te leven en te ademen.
  • Hardwaxolie: Een combinatie van olie en was, oftewel een olie die verrijkt is met was. De olie zorgt voor de impregnerende werking en de hardwax zorgt voor de beschermende toplaag. De harslaag hard uit en is water- en vuilafstotend. Een zijdematte, antieke, oude uitstraling. Lokaal herstelbaar door de plek schoon te maken en opnieuw hardwaxolie aan te brengen.

Van Hooijdonk Vloeren Etten-Leur

Wilt u uw parket laten schuren in Etten-Leur e.o.? Dan bent u bij Van Hooijdonk Vloeren in Etten-Leur aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet en jaren mee kan. Bel naar 06-12866281 voor een vrijblijvende offerte of maak gebruik van het contactformulier!

Showroomadres
Torenpad 6
4872 XN – Etten-Leur
Routebeschrijving

M: 06-12866281 
T: 
076 – 5037738

E: info@vanhooijdonkvloeren.nl 

Openingstijden
Open op afspraak
Tijdens de vakantieperiode gewijzigde openingstijden

Meest recente berichten