Parketvloer schuren Breda

Heeft u een parketvloer die in de loop der tijd minder mooi is geworden? Zitten er veel krasjes, deukjes of doffe plekken in uw vloer? Van Hooijdonk Vloeren is een parketspecialist nabij Breda en heeft veel ervaring met het onderhouden en renoveren van vloeren. Wij kunnen het parket schuren en opnieuw afwerken waardoor uw vloer er weer als nieuw uitziet. Als parketspecialist beoordelen we vooraf in hoeverre het schuren nodig is en welk resultaat u kunt verwachten. Met vakmanschap, deskundigheid en professionele middelen kan uw vloer na een opknapbeurt weer jaren mee.

Parket schuren Breda en omgeving

Met het juiste onderhoud kunt u lang genieten van uw parketvloer. Na verloop van tijd is het nodig om de parketvloer een grotere opknapbeurt te geven. Van Hooijdonk Vloeren uit Breda kan uw parket schuren en opnieuw voorzien van een afwerking. Misschien bent u inmiddels uitgekeken op de kleur van uw vloer en wilt u nu een wat lichtere of donkere kleurstelling aan uw vloer geven. De mogelijkheden zijn eindeloos! Met de professionele producten komen wij uw parket schuren op een vakkundige, snelle en stofvrije manier.

Verschillende afwerkingen van een parketvloer

Na het schuren van de parketvloer kunnen we deze op verschillende manieren afwerken. U kunt kiezen voor was, lak, olie of hardwaxolie. De verschillende afwerkingen hebben allemaal hun eigen eigenschappen. De keuze voor olie, lak, was of hardwax zal mede afhangen van uw leefwijze en uw wensen ten aanzien van de kleur en uitstraling. We adviseren u hier graag over.

  • Olie: Een behandeling met olie behoudt de glans, de kleur en de uitstraling van het parket. Olie wordt mat en geeft dus geen glanzende laag zoals bij was of lak het geval is. Olie verzadigt het hout en vult de poriën. Een geoliede vloer dringt door tot in het hout en laat het hout toe om te leven en te ademen.
  • Lak: Lak trekt voor een groot deel in het hout en maakt de toplaag harder en slijtvaster. De lak komt als een dekkende laag op het vloeroppervlakte te liggen. Er zijn glanzende, zijdeglanzende maar ook matte lakken verkrijgbaar. Tegen scherpe voorwerpen is lak niet bestand en plaatselijk herstellen van krassen of kale plekken is helaas niet mogelijk.
  • Was: Bij gebruik van was wordt het hout wat donkerder van tint en krijgt het enige glans. Was is goed bestand tegen vlekvorming en krassen. De vloer kan blijven ademen en is plaatselijk te herstellen door met een doek wat was aan te brengen.
  • Hardwaxolie: Een combinatie van olie en was, oftewel een olie die verrijkt is met was. De olie zorgt voor de impregnerende werking en de hardwax zorgt voor de beschermende toplaag. De harslaag hard uit en is water- en vuilafstotend. Een zijdematte, antieke, oude uitstraling. Oneffenheden zijn lokaal herstelbaar door de plek schoon te maken en opnieuw hardwaxolie aan te brengen.

Vloeronderhoud

Een parketvloer is gemaakt van hout, een natuurproduct dat ‘leeft’ en ‘werkt’. Om een parketvloer mooi te houden is het juiste onderhoud van groot belang. Parket dat niet wordt onderhouden zal na verloop van tijd zwart worden. Dat is zonde! Maak gebruik van de juiste producten om ervoor te zorgen dat uw vloer mooi blijft.  Parket kan met diverse middelen onderhouden worden. De merken waar wij mee werken en verkopen zijn: Monocoat, Osmo, Aquamarijn, Revol, Lecol, Leha, Woca, Parketman, Floorservice, Bona en Rigostep.

Van Hooijdonk Vloeren Breda

Wilt u uw parket laten schuren in Breda e.o.? Dan bent u bij Van Hooijdonk Vloeren aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet en jaren mee kan. Bel naar 06-12866281 voor een vrijblijvende offerte of maak gebruik ons contactformulier!

Showroomadres
Torenpad 6
4872 XN – Etten-Leur
Routebeschrijving

M: 06-12866281 
T: 
076 – 5037738

E: info@vanhooijdonkvloeren.nl 

Openingstijden
Open op afspraak
Tijdens de vakantieperiode gewijzigde openingstijden

Meest recente berichten