Hoe verwijdert u vlekken uit uw houten vloer?

Houten vloeren zijn echte eyecatchers in ieder interieur en daarom ontzettend populair. Ook zijn ze goed schoon te houden, doordat u veel vlekken er makkelijk uit krijgt. Is er toch een hardnekkige vlek op uw houten vloer terechtgekomen? Zorg ervoor dat u deze vlek dan op de juiste manier verwijderd, zodat er geen schade ontstaat aan uw houten vloer. Wij vertellen u in deze blog meer over vlekken verwijderen uit uw houten vloer.

Recent olie aangebracht op uw vloer? Wees dan extra voorzichtig!

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Als er recent olie is aangebracht op uw vloer, wees dan de weken hierna extra voorzichtig! De olie moet dan namelijk nog ‘hard’ worden. In deze periode is de kans groot dat als er een vlek in de vloer komt, deze er nooit meer uitgaat. Dit omdat de vlek zich dan vermengt met de olie.

Verschillende soorten vlekken uit houten vloer verwijderen

Er zijn verschillende soorten vlekken die vaak voorkomen in houten vloeren. Allen hebben zij hun eigen behandeling nodig.

Witte vlekken uit een houten vloer krijgen

Witte vlekken in uw vloer ontstaan vaak doordat er water op de vloer is gevallen en dit is opgedroogd. Deze vlekken kunt u eenvoudig zelf oplossen, namelijk door de vloer te behandelen met olie. Meestal gaat de witte vlek dan direct weg.

Hoe verwijder je vlekken uit je houten vloer?

Zwarte vlekken verwijderen uit houten vloer

Zwarte vlekken kunnen ontstaan door schoenen met een rubberen of donkere zool. Deze vlekken kunt u vaak eenvoudig verwijderen met een gum. Belangrijk is wel om een witte gum te gebruiken. Wrijf met de gum over de vlekken. U zult zien dat ze al snel minder worden en verdwijnen!

Vetvlekken uit uw houten vloer krijgen

Bij vetvlekken is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te behandelen. Als de vetvlek de tijd krijgt om in te trekken, dan wordt het alleen maar moeilijker deze er uiteindelijk uit te krijgen. Deze vetvlek uit uw houten vloer krijgen kunt u het beste doen door de vlek direct te behandelen met water en vloerenzeep. Mocht de vetvlek een glanzende vlek zijn, kunt u deze verwijderen door wat schoonmaakazijn op een doekje te doen en hiermee op de vlek te deppen. Hierna kunt u de plek het beste behandelen met schoon water en deze goed droog maken.

Hardnekkige vlekken die maar niet weggaan

Zitten er vlekken in de vloer die maar niet weggaan doordat ze bijvoorbeeld al enige tijd hebben kunnen intrekken? Gebruik dan een schuursponsje in combinatie met wat zeep om de vlek weg te schuren. Laat de schuurplek goed drogen en werk deze vervolgens bij met basisolie in de juiste kleur van de vloer, zodat het er weer zo uitziet als de rest van de vloer.

Van Hooijdonk Vloeren reinigt uw vloer professioneel

Is uw houten vloer toe aan een opknapbeurt? Van Hooijdonk vloeren heeft professionele middelen en producten waardoor uw vloer weer als nieuw lijkt! Ook kunnen wij uw houten vloer volledig renoveren. Lees hier meer over vloerrenovatie. Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen doen.

Showroomadres
Torenpad 6
4872 XN – Etten-Leur
Routebeschrijving

M: 06-12866281 
T: 
076 – 5037738

E: info@vanhooijdonkvloeren.nl 

Openingstijden
Open op afspraak
Tijdens de vakantieperiode gewijzigde openingstijden

Meest recente berichten