Voordelen PVC vloer

De voordelen van een PVC vloer hebben ervoor gezorgd dat deze vloer erg populair is geworden de afgelopen jaren. De PVC vloer heeft zich sterk ontwikkeld waardoor deze vloer ook steeds meer voordelen heeft. In deze blog leggen we dan ook graag uit wat een PVC vloer precies is en komen alle voor- en- nadelen van een PVC vloer aan bod.

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een kunststof vloer dat bestaat uit verschillende lagen polyvinylchloride. Deze houtvrije vloer is dankzij de huidige technieken bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden. De PVC vloer is ontstaan als concurrent voor de laminaatvloer en de houten vloer.

Voordelen PVC vloeren

De PVC vloer heeft een aantal voordelen die de keuze tussen een houten-, laminaat- en PVC vloer lastiger gaan maken. De grootste voordelen bespreken we hier.

Gemakkelijk te onderhouden

Onderhoud is voor elke vloer belangrijk. Maar het onderhouden van een PVC is zeer gemakkelijk. Regelmatig stofzuigen en dweilen is al voldoende.

Lange levensduur

Een PVC vloer is sterker dan laminaat of vinylvloeren. Deze vloer gaat daarom ook jaren mee. Bovendien hebben onze sterke PVC vloeren een slijtlaag waardoor er nauwelijks grote schades ontstaan.

Geluiddempend

Voor tussenwoningen of appartementen is deze vloer ideaal. Een PVC vloer is namelijk geluiddempend. De vloer heeft minder loopgeluid dan andere vloeren.

Waterbestendig

In tegenstelling tot houten vloeren kunnen onze PVC vloeren gelegd worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer of bijvoorbeeld de kelder.

Makkelijk te vervangen

Ondanks de slijtlaag kunnen er toch nog een aantal beschadigingen ontstaan. Een groot voordeel is dat een PVC vloer voor een deel vervangen kan worden door nieuwe vloerdelen. Zo hoeft nooit de hele vloer vervangen te worden bij een kleine schade.

Kan gecombineerd worden met vloerverwarming

Een van de eigenschappen van een PVC vloer is dat het zich makkelijk aanpast aan de temperatuur van de omgeving. Houdt wel rekening met de lijm die gebruikt wordt. Sommige lijmen verliezen hun kracht als het te warm is.

Nadelen PVC vloer

Zijn er dan helemaal geen nadelen van een PVC vloer? Jawel, gelukkig wegen deze haast niet op tegen de voordelen.

Niet de goedkoopste vloer

De PVC vloer is goedkoper dan de meeste houten vloeren maar is duurder dan een laminaatvloer. Hier krijgt u dan wel meer kwaliteit voor terug.

Egale ondervloer

Voordat deze vloer gelegd kan worden moet eerst een stabiele en egale ondervloer gelegd worden. PVC is vrij dun waardoor oneffenheden zichtbaar worden.

Kans op beschadigingen

Wanneer er krasjes ontstaan kunnen deze niet worden verwijderd door bijvoorbeeld te schuren zoals bij houten vloeren. Wel kunnen de planken worden vervangen.

 

Van Hooijdonk Vloeren Breda

PVC vloeren hebben veel voordelen en weinig nadelen. Bij Van Hooijdonk vloeren uit Breda hebben we de beste PVC vloeren voor u uitgekozen. Kom onze hoogwaardige vloeren bekijken in onze showroom in Breda. We helpen u graag!

Showroomadres
Torenpad 6
4872 XN – Etten-Leur
Routebeschrijving

M: 06-12866281 
T: 
076 – 5037738

E: info@vanhooijdonkvloeren.nl 

Openingstijden
Open op afspraak
Tijdens de vakantieperiode gewijzigde openingstijden

Meest recente berichten