Wat is het verschil tussen laminaat en parket?

Zowel laminaat als parket worden vaak gelegd als bedekking van een vloer. Maar tussen beide vloeren zitten een aantal verschillen. Wat zijn de verschillen en wat zijn de voordelen? Wij leggen het graag aan u uit!

Wat is laminaat?

Laminaat is een kunststof vloer die bestaat uit verschillende verlijmde lagen. De onderste laag is een samengeperste houten laag die zorgt voor stabiliteit van de vloer. De tussenlaag is vaak van HDF gemaakt en de toplaag is een fotoprint. Deze fotoprint is tegenwoordig zeer realistisch waardoor het lijkt alsof er een echte houten vloer ligt.

Wat is een parketvloer?

Een parketvloer is een echte houten vloer en bestaat uit een toplaag van massief hout van 3 tot 6 mm dat gelegd wordt op een onderlaag van berken multiplex. Deze onderlaag zorgt er voor dat de vloer stabiel, niet werkt en watervast is. De parketvloer kan in verschillende patronen worden gelegd. Zo wordt deze vloer vaak gelegd in het bekende visgraatpatroon.

Verschillen laminaat en traditioneel parket

Prijs

Laminaat bevat minder hout dan een parketvloer. Daarom is de vloer in bijna alle gevallen goedkoper in aanschaf. Een houten vloer kan echter geschuurd worden waardoor deze vloer langer meegaat.

Leggen

Een laminaatvloer is uitgerust met een handig click-systeem. Hierdoor kunt u zelf gemakkelijk de vloer leggen en heeft u geen ervaren leggers nodig. Een parketvloer wordt meestal verlijmd en vernageld aan de ondervloer door een ervaren vloerspecialist.

Onderhoud

Het onderhouden van een laminaatvloer is eenvoudig. Dweilen met een licht vochtige doek en regelmatig stofzuigen is al voldoende. Een laminaatvloer is net zoals een parketvloer gebruiksvriendelijk. Een extra voordeel van een houten vloer is dat het geschuurd en opnieuw in de lak of olie gezet kan worden.

Werking
Door de verschillende lagen werkt een laminaatvloer bijna niet. De kans op werking van een houten vloer is groter dan bij een laminaatvloer. Maar een parketvloer kan worden verlijmd en worden vernageld aan de ondervloer. Hierdoor is de werking van een houten vloer tegenwoordig een stuk minder dan voorheen.

Van Hooijdonk vloeren Breda

Liever het verschil tussen laminaat en parket met uw eigen ogen ontdekken? Kom langs in onze showroom in Etten leur, nabij Breda! Hier kunt u terecht voor diverse vloeren in verschillende stijlen en kwaliteit.

Showroomadres
Torenpad 6
4872 XN – Etten-Leur
Routebeschrijving

M: 06-12866281 
T: 
076 – 5037738

E: info@vanhooijdonkvloeren.nl 

Openingstijden
Open op afspraak
Tijdens de vakantieperiode gewijzigde openingstijden

Meest recente berichten